főoldalvasútvonalak listájakapcsolat felvételevasúti kocsikfejlesztési ötletek, javaslatok
         
Új, helyjegyes expresszekkel, jó minőségű kocsikkal és élményvonatokkal vár mindenkit a MÁV-Start a Balatonnál
Június 20-án startol a nyári menetrend
 
Az idei nyárra is számos jó ajánlattal készül a MÁV-Start: a déli part gyorsvonatait új, helyjegyes expresszek váltják, nevet kapnak a sebesvonatok, valamint több korszerű Flirt motorvonat közlekedik. Az északi parton ismét átszállás nélkül járnak a Katicák, megjelennek a felújított gyorsvonati kocsik, de lesznek újdonságok is: a közkedvelt Nohab mozdony mellett az idén 50 éves 001-es Szergej is továbbít vonatokat, sőt, a MÁV Nosztalgia is fog kocsikat adni menetrend szerinti vonatokhoz.

Déli part (30-as vonal)

A déli parton nagy előrelépés, hogy a kétórás ütemben közlekedő gyorsvonatokat idén expresszek váltják, ezek a Balaton nevet kapták. Ezek a vonatok Budapest és Keszthely között zárt szerelvényként közlekednek, tehát elmarad a balatonszentgyörgyi stokkozás, ami csökkenti a zavarérzékenységet. A szerelvény gerincét Halberstadti kocsik adják, a hét kocsiból 3 többcélú teres lesz. Ezeket kiegészíti egy Bp típusú InterCity kocsi is, tehát aki kényelmesebb körülmények között szeretne utazni, az is talál számára ideális járművet. Itt érdemes megjegyezni, hogy a korábbi évek kínálatához képest a Bp 20-67 nem biztos, hogy a legjobb, viszont nagy előny, hogy kiszámíthatóbbá válik a forduló, tavaly ugyanis sok gondot okozott, hogy ugyanabban a vonatban, ugyanolyan áron volt Avmz, ABmz, vagy rosszabb esetben Bpmz, esetleg Bpm is.


Újdonság, hogy idén először a kerékpárok is biztosan fel fognak férni: bár a nagy kapacitású poggyászkocsi kikerül a szerelvényből, viszont a kerékpárhely foglalás miatt biztosan lesz hely a bicikliknek is valamelyik többcélú teres kocsiban. A normál kerékpárjegyen felül ezért a szolgáltatásért nem kell pluszban fizetni, tehát a minőség növekedése nem jelent áremelést is. Hasonló a helyzet a menetjegyek esetében is: ugyan a helyjegy árát meg kell fizetni, viszont az expresszvonatokra gyorsvonati pótjegy nem kell, tehát lényegében ugyanannyiba fog kerülni a jegy, mint tavaly, viszont most már mindenkinek biztos ülőhelye lesz.


A halberstadti kocsik egy része kisebb felújítást is kapott, ezekben új, kék üléshuzatok vannak

? IC - expressz hibridvonat?
Hibridvonatnak nevezik az olyan járatokat, amelyeknél több vonatnem van egyesítve. Ennek jellemző megoldása eddig a sebes + IC és a gyors + IC volt, azaz az alap és a minőségi távolsági szegmens egy-egy járattípusa lett összevonva. Ezek után szokatlan megoldás az expressz és az InterCity összevonása, mivel ebben az esetben mindkettő minőségi távolsági vonatnem, így már kevesebb a különbség a két rész között (például helybiztosítás mindkét vonatrészen van). Véleményünk szerint jobb megoldás lenne, ha expresszvonatként közlekedne az egész szerelvény, viszont egy megfelelő minőségű 1. osztályú kocsi (például Avmz) is közlekedne a vonatban.

Halberstadti kocsi expresszvonatként?
Elsőre rossz megoldásnak tűnik, mivel a Halberstadtik sebesvonati kocsik, ezért nem érik el az expresszen elvárt szintet. Viszont jobban belegondolva még mindig jobb ugyanabban a kocsiban garantált ülőhelyet biztosító helyjeggyel utazni, mint gyorsvonati pótjeggyel - gyakorlatilag ugyanannyi pénzért. Tehát összességében mindenképpen előrelépésnek tekinthető a változás.

A sebesvonatok két részre lettek bontva: a minden nap közlekedő járatok a Déli > Parti nevet kapták, ezek nagyobb része By kocsikból bár, de van néhány Halberstadtis szerelvény is. Viszont mindkét esetben van nagy kapacitású poggyászkocsi a szerelvényben, tehát a biciklis csoportoknak jó választás lehet ez a járat. Tavaly még nem mindegyik sebesvonat kapta meg a felármentességet a mindenütt megállós szakaszon, viszont idén végre ez is tisztázva lett: a Déli > Parti sebesekre nem kell pótjegyet váltani Székesfehérvár és Keszthely illetve Nagykanizsa között.



A hétvégi sűrítő sebesvonatok a Hétvégi Flirt nevet kapták, ami nem véletlen: ezek szerelvénye Flirt motorvonat lesz. A korsszerű, légkondicionált motorvonatok Budapest és Fonyód között közlekednek, ezért aki a kevésbé kényelmes ülések ellenére is inkább az új vonatokkal utazna, azoknak jó választás lesz valamelyik Hétvégi Flirt sebes.

A Siófok expressz helyett - gyakorlatilag azonos menetrend szerint - Siófoki Flirt gyorsvonat közlekedik Budapest és Keszthely között, ezzel a vonattal Keszthely már 2 óra 41 perc alatt elérhető.


A Hétvégi Flirt sebes és Siófoki Flirt gyorsvonatok szerelvénye
- a vonatnévhez igazodva - Flirt motorvonat lesz

? Elővárosi motorvonat távolsági járatként?
Bár a Flirt motorvonatok kényelme - a személyvonati kialakítás miatt - valóban nem éri el a távolsági forgalomban elvárt szintet, viszont ezek a járművek nem a komfortosabb kocsik helyett érkeznek a vonalra, hanem a tavaly még mindennapos Fecske ingavonatokat váltják, amelyeknél mindenképp jobbak, a klíma például kifejezetten jól fog jönni. Fontos megjegyezni, hogy aki a modern, légkondicionált szerelvény helyett inkább a kényelmesebb, de régebbi kocsikat részesíti előnyben, továbbra is választhat ilyen vonatot (Balaton expressz, Déli > Parti sebes)

Újdonság, hogy az Agram IC már Budapest felé is valóban InterCity járatként fog közlekedni, most már nem lesz gyorsvonattal egyesÍtve, ezáltal menetideje csökken. A vonat mindössze két kocsiból fog állni (egy ABmz és egy Bpmz lesz a választék), tehát aki ezzel az IC-vel szeretne utazni, mindenképp vegye meg időben a jegyét, mivel ezek várhatóan hamar el fognak fogyni.

Az éjszakai személyvonatok most már hivatalosan is megkapják a Bagolyvonat nevet, így ezek lesznek az első olyan személyvonatok az országban, amelyek nevet is kapnak (ez korábban csak távolsági forgalomban volt jellemző).

Érdekesség, hogy a MÁV Nosztalgia is beszáll a menetrend szerinti forgalomba, a Déliből péntek délutánonként induló Fonyódig közlekedő Napfürdő sebesvonat szerelvénye Schlieren kocsikból fog állni (4 Bpz és egy többcélú teres Bdpz), ezek a járművek máskor a társaság élményvonataiban közlekednek.


A menetrend szerinti forgalomban is lesz MÁV Nosztalgia kocsi

Sajnos nem csak pozitív változás lesz, néhány területen visszalépést is lehet tapasztani. Az egyik legnagyobb hiányosság, hogy a tavaly júliusban bevezetett, és nyár végére igen népszerűvé váló étkezőkocsi szolgáltatás esetében - bővítés helyett - idén visszalépés lesz, a déli parton egyetlen egy étkezőkocsit továbbító vonat sem lesz. További probléma, hogy 1. osztályú kocsiból is nagyon kevés lesz a vonalon, csak az Agram IC továbbít magasabb osztályú kocsit, a sebes, gyors és expresszvonatokból kikerült ez a szolgáltatás, ami nem a legjobb megoldás. Tavaly a sebesvonatokról kifejezetten hiányolták az utasok az 1. osztályt (mivel itt IC kocsi sincs), sajnos ezeknél a járatoknál sem lesz javulás.

A korábbi hírekkel ellentétben az Ezüstpart expressz mégsem Bp kocsikkal fog közlekedni, viszont a műbőr üléses B-k helyett Schlierenek lesznek. Bár ezek nem olyan kényelmesek, mint a Bp kocsik, de így is növekvő minőséget jelentenek az előző évhez képest. Sajnos az 1. osztály ebből a vonatból is kikerül, pedig tavaly - különösen hétvégén - rendszeres volt a 90% fölötti kihasználtság (többségében fizető utasok, nem vasutasok!), de az is előfordult, hogy kellett volna még egy Ao kocsi. Az viszont mindenképp előrelépés, hogy már az Ezüstpart expresszen is lehetséges lesz a kerékpárhely foglalás.


Az Ezüstpart expressz Schlieren kocsikból fog állni

Északi part (29-es vonal)

Az északi parton a menetrendstruktúra nagyjából változatlan, azaz a távolsági forgalom gerincét a Kék Hullám és Katica sebesvonatok adják, melyeket a Tekergő gyorsvonatok egészítenek ki. Tavaly a szezon nagy részén műszaki okok miatt a Katicák székesfehérvári átszállással közlekedtek, ez idén változni fog: a Katica sebesvonatok Székesfehérvár érintése nélkül, Börgönd felé terelve közlekednek, újra átszállás nélkül.


A Kék Hullám sebesek menetrendje és összeállítása lényegében nem módosul, apró változás, hogy hétvégén néhány vonat az IC kocsi mellett is továbbít egy poggyászteres kocsit, ezért aki az IC részen utazik, könnyebben el tudja itt helyezni a biciklit.

A népszerű Nohab mozdony idén is szolgálatba áll, június 27-től (tehát a második héttől) hétvégén egy Tekergő gyorsvonat párt fog továbbítani. Érdekesség, hogy ennek a járatnak a szerelvényét a MÁV Nosztalgia adja, de az étkezőkocsi továbbra is Utasellátós lesz.



Idén 50 éves a 628-as mozdonysorozat, azaz ismertebb nevén a Szergej. Az évforduló alkalmából idén lesz Szergejes vonat is az északi parton, az tervek szerint a 001-es gép dolgozott volna itt, de ennek a mozdonynak a felújítása nem fog elkészülni a nyári menetrend elejéig, ezért (remélhetőleg csak ideiglenesen) egy másik (várhatóan a 265-ös) Szergej fog beállni helyette. Ha elkészül a 001-es, és forgalomba áll a Balatonnál, azonnal tájékoztatni fogjuk Önöket!


Amíg nem készül el a 001-es Szergej, egy másik classic gép fog dolgozni helyette

A Tekergő gyorsvonatok esetében előrelépés, hogy a rosszabb minőségű kocsik innen is teljesen eltűnnek, a vonatok többsége felújított B 20-30 kocsikból fog állni (ezek most először közlekednek a Balatonnál), de lesz Schlieren (GYSEV-es és Nosztagiás egyaránt), egy Bmx-es vonat, illetve pénteken és vasárnap 1-1 Fecske inga.


Javul a Tekergő gyorsok minősége: felújított gyorsvonati kocsik is forgalomba állnak

Új járat a Naplemente gyorsvonat vasárnap este Tapolcáról Budapest felé, ennek a vonatnak is a Nosztalgia adja a szerelvényét, kényelmes Schlieren kocsikban lehet majd utazni. A vonat jó választás lehet a kerékpáros csoportoknak is, a Bdpz kocsiban akár 40 bicikli is elfér.

Idén is segítünk vonatot választani!

Tavaly nyáron vezettük be új szolgáltatásunkat, a vonatválasztást segítő internetes alkalmazást, ahol csak ki kell választani, hogy hova szeretne utazni, majd néhány egyszerű kérdés után a rendszer személyre szabottan megmutatja az Ön számára legjobb vonatot. A program természetesen megtanulta az idei vonatokat is, ezért ha bizonytalan, hogy melyik járattípus lenne a legjobb Önnek, nézze meg mit ajánlunk! Próbálja ki Ön is alkalmazásunkat! Balatoni nyár 2015 :: Vonatválasztást segítő alkalmazás

Balatoni nyár 2015 :: Vonatválasztást segítő alkalmazás

Amennyiben Budapesten Kelenföld állomásról indul, már az aluljáróban lévő terminálról is elérhetők a balatoni vonatösszeállítások, és a választást segítő alkalmazás. Ehhez nyissa meg a MÁV Csoport honlapját, menjen le a lap aljára, koppintson a "Vasút a nagyvilágban" lehetőségre, majd a listából válassza ki a www.vonatosszeallitas.hu linket. Innen már könnyen megtalálja, amit keres.

Összefoglaló

Nézzük végig még egyszer röviden a legfontosabb pozitív és negatív változásokat:

Minden eddiginél több helyjegyes vonat a déli parton
Kiszámítható minőségű IC kocsik
Kerékpárhely foglalás az Ezüstpart és a Balaton expresszeken
Könnyen megjegyezhető új vonatnevek a déli parton is
Hétvégén az eddigieknél több klímás Flirt motorvonat Fonyódig
A Nohab mellett újabb retro mozdony, a Szergej
MÁV Nosztalgia kocsik menetrend szerinti forgalomban
Felújított kocsik az északi parton
 
Szinte egyáltalán nincs 1. osztályú kocsit továbbító vonat
A déli part sebesvonatain most sincs minőségi szolgáltatás (IC vagy 1. o.)
Jóval kevesebb étkezőkocsi közlekedik, mint tavaly
A Balaton expresszekben nincs nagy kapacitású poggyászkocsi

Összességében megállapítható, hogy a kínálat - különösen a déli parton - sokat javul, nagy előny a helybiztosítás, és jó látni, hogy a déli parton is kezd kialakulni egy könnyen megjegyezhető, vonzó menetrendstruktúra. Javul a kocsik minősége is, alig lesz elavult, műbőr üléses kocsi ezeken a vonalakon. Ugyanakkor nagy visszalépés az étkezőkocsik kikerülése, és minőségi szolgáltatásokkal kapcsolatban is lenne még mit javítani. Mindent összevetve véleményünk szerint az idei nyári menetrend lényegesen jobb lett a tavalyinál.

Részletes vonatösszeállítások: Balatoni nyár 2015 :: Vonatválasztást segítő alkalmazás

2015.05.26.

 
Vonatösszeállítás